woensdag 10 oktober 2012

Winterklaar

Na de zomer maken ook wij de tuin winterklaar. Al betekent dat in Dubai wat anders dan in Nederland. Hier begint juist de tijd dat we weer van onze tuin kunnen genieten. Dus de terrassen, veranda’s en tuinmeubels moeten van een laag (vastgeplakt) zand ontdaan worden. Verschillende planten hebben de maandenlange hitte niet overleefd en moeten vervangen worden.

Om maar even een voorbeeld te geven van hoe veel schade de combinatie brandende zon/hoge vochtigheid kan veroorzaken: de hoes op de foto hadden we in de lente gekocht om onze tuinmeubels te beschermen. Op de foto is te zien hoe ‘goed’ dat gelukt is.
Toen we net in Dubai woonden, maakten we de fout om de net gekochte trampoline tijdens de zomermaanden buiten te laten staan. Sophie heeft er niet vaak meer op gesprongen...

Het weer wordt gelukkig nu ook een stuk beter. Helaas gaat de overgang van zomer naar herfst vaak gepaard met ochtendmist. Soms kunnen we de huizen aan de overkant van de straat zelfs niet zien. Maar we kunnen ’s avonds in ieder geval weer buiten eten.